Burse - Fonduri mutuale

Investitorii în fonduri mutuale vor randamente de 3% - 5% pe an

Investitorii în fonduri mutuale vor randamente de 3% -...

Autor: Roxana Pricop

15.02.2016, 07:00 562

Fondurile mutuale au încheiat luna ianuarie cu subscrieri nete de 223,7 milioane de lei (49 mil. euro) de la investitori, cele mai mari sume alimentând conturile fondurilor care au raportat randamente între 3% şi 5% în ultimele 12 luni.

Luna ianuarie a fost o perioadă extrem de agitată pe pieţele de acţiuni, cu scăderi şi de peste 10% ale prin­cipalelor companii lis­tate la bursa din Bu­cureşti. Astfel că fondurile cu pla­samente în obli­gaţiuni şi ins­tru­mente cu venit fix, care expun investitorii unor riscuri mai reduse decât acţiunile, au atras cele mai mari subscrieri. Raportat însă la anul 2015, când bursa a avut parte de un debut de an mai liniştit, intrările nete făcute de investitori în prima lună din 2016 sunt mai mici cu peste 60%.

Din totalul intrărilor nete de 223,7 mi­l. lei, aproape 100 milioane de lei au intrat în conturile fondurilor de obligaţiuni, iar 167 milioane de lei au fost plasaţi în fondurile încadrate în categoria „altele“, potrivit statisticilor pe luna ianuarie emise de Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF). Această categorie grupează fondurile cu plasamente în instrumente cu venit fix, dar care nu se încadrează în limitele investiţionale ale fondurilor de obli­gaţiuni şi monetare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO