Finanţe personale. Un an la bursă

Investitorii în oferta de listare a Romgaz au câştiguri şi de 28%

12 nov 2014 Autor: Roxana Pricop

După un an de la cotarea la bursă, Romgaz îşi menţine titlul de una dintre cele mai profitabile listări, cu randamente de până la 28% pentru cei care au cumpărat acţiunile în ofertă.

Peste 11.000 de investitori au participat la oferta derulată de Romgaz în toamna anului trecut pentru listarea la bursă. Astăzi investitorii care au participat la ofertă au un randament de circa 30% dacă sunt luate în calcul dividendele plătite de companie în acest an şi discountul de 5% de care au beneficiat investitorii care au subscris la ofertă în primele zile. Un câştig de 30% într-un an de zile este de aproape zece ori mai mare decât dobânda la depozite.

Pe 12 noiembrie 2013, acţiunile Romgaz (simbol bursier SNG), cel mai mare producător de gaze din România, intrau la tranzacţionare pe bursa de la Bucureşti. Acum Romgaz este a doua cea mai valoroasă companie de la bursă, după Petrom, cu o capitalizare de 13,1 miliarde de lei (2,9 mld. euro).

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- ce spune Adrian Cojocar, directorul general al societăţii de administrare Intercapital Investment Management, despre listarea Romgaz şi evoluţia acţiunilor;

- detalii despre listare, randamentele obţinute de participanţi

- opinia lui Dumitru Beze, pre­şedintele Asociaţiei Investitorilor pe Pia­ţa de Capital, despre Romgaz şi vânzarea unui pachet suplimentar de acţiuni 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.11.2014

 
Cuvinte cheie:
Finante personale
, bursa
, listare
, actiuni
, romgaz
, investitori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide