Investitorii în prima săptămână de după Paşte. Indicele BET la un nou maxim postcriză, Electrica pe radar, iar Sphera Group (KFC, Pizza Hut) este în topul creşterilor

16 apr 2018 Autor: Liviu Popescu

♦ În prima săptămână de după vacanţa de Paşte, investitorii au realizat la bursă tranzacţii de 372 mil. lei, de aproape patru ori mai mult faţă de săptămâna precedentă pe fondul închiderii ofertei Zentia.

Investitorii de la bursa de la Bucureşti au realizat în prima săptămână de după Paşte tranzacţii la bursa românească de circa 200 de milioane de lei, la care se adaugă şi închiderea ofertei de cumpărare a Zentiva, de 170 mil. lei, în urma căreia acţionarul majoritar ajunge la o participaţie de circa 93%, puţin sub pragul legal de delistare de 95%.

Indicele principal BET, care urmăreşte cele mai tranzacţionate acţiuni de la bursa românească, a urcat pe parcursul săptămânii trecute cu 0,11%, ceea ce îi oferă un avans de 14,4% de la începutul anului. Indicele bursier a atins astfel un nou maxim al ultimilor zece ani pe parcursul săptămânii trecute, dar a închis în scădere ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.04.2018

 
Cuvinte cheie:
investitori
, paste
, bet
, electrica
, kfc
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide