Burse - Fonduri mutuale

Investitorii îşi pierd încrederea în ride-sharing: Uber şi Lyft au închis la minime record şedinţa de marţi

Investitorii îşi pierd încrederea în ride-sharing:...

Autor: Alex Ciutacu

04.09.2019, 13:22 540

Acţiunile Uber şi Lyft au atins noi minime record marţi, după ce au închis la valori istorice, în contextul în care companiile de ride-sharing se lovesc de un scepticism din ce în ce mai ridicat din partea investitorilor, potrivit CNBC.

Uber a închis şedinţa pe o scădere de 5,7%, acţiunile tranzacţionându-se la 30,7 dolari, după un minim record înregistrat anterior pe 30 august, de 32,57 dolari.

Lyft s-a confruntat cu o scădere similară, închizând ziua pe un minus de 7,2%, la 45,4 dolari per acţiune, în comparaţie cu un minim reord anterior de 48,15 dolari în data de 13 mai.

Ambele companii s-au confruntat cu un parcurs dificil pe bursă de când s-au listat, în contextul în care investitorii se întreabă în continuare dacă cele două companii pot deveni profitabile în viitor.

Atât Uber cât şi Lyft se tranzacţionează cu scăderi de peste 30% faţă de preţul de listare.

Uber a raportat pierderi nete de 5,24 miliarde dolari în al doilea trimestru din 2019, şi a dat vina pe o plată singulară de compensare pentru acţionari. Prin comparaţie, Lyft a înregistrat pierderi de 644,2 milioane dolari în al doilea trimestru.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO