Burse - Fonduri mutuale

Investitorii mici au cumpărat acţiuni de 7,6 mil.euro în prima zi de ofertă Romgaz

Investitorii mici au cumpărat acţiuni de 7,6 mil.euro...
22.10.2013, 17:25 2224

Investitorii de retail au depus un număr de 535 ordine de cumpărare pentru 1,065 milioane de acţiuni Romgaz în prima zi de derulare a ofertei Romgaz.

Investitorii de retail pot cumpăra acţiunile Romgaz la preţul maxim de 32 lei, astfel că valoarea totală a acţiunilor subscrise în prima zi de ofertă Romgaz se ridică la 34 milioane de lei (7,6 mil.euro). Azi a fost prima zi de ofertă Romgaz.

Investitorii de retail care fac subscrieri în primele zile au parte de un discount de 5% din preţul final de ofertă. Statul român a scos la vânzare 15% din acţiunile Romgaz, adică un pachet de 57,8 milioane de acţiuni, din care 15% (8,67 mil.acţiuni) sunt alocate investitorilor de retail iar restul de 85% din acţiuni merg la investitorii instituţionali. Investitorii instituţionali pot subscrie la orice preţ din interalul de 24 lei-32 lei, stabilit de stat. Preţul la care investitorii instituţionali vor face cele mai multe subscrieri va fi stabilit drept preţ final de ofertă. Oferta se încheie pe 31 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO