Burse - Fonduri mutuale

Investitorii mici au subscris deja 1,7 mil. de acţiuni Electrica în primele ore. Brokerii spun că acţiunile garantate se vor epuiza foarte repede

Investitorii mici au subscris deja 1,7 mil. de acţiuni...

Autor: Adrian Cojocar

16.06.2014, 11:24 3459

Investitorii mici s-au îmbulzit să subscrie la oferta Electrica încă din primele ore ale dimineţii pentru a fi sigură că subscrierile lor vor fi garantate având în vedere că statul pune la dispoziţie un număr limitat de acţiuni garantate, respectiv 10 milioane.

Astfel, după primele două ore de la debutul ofertei Electrica erau subscrise 1,7 milioane de acţiuni din totalul celor 10 milioane de acţiuni pe care statul le garantează investitorilor mici de retail. Valoarea subscrierilor se ridică până în prezent la circa 23 mil. lei.

"Mă aşteptam să existe interes pentru oferta Electrica şi cred că acţiunile garantate se vor epuiza foarte redepe dacă luăm în calcul interesul de până acum pentru ofertă. Este posibil să vedem o situaţie asemănătoare ca cea de la oferta Romgaz din toamna anului trecut", spune Mihai Mureşian, director de tranzacţionare la firma de brokerak Intercapital Invest.

Acţiunile subscrise în primele două ore ale ofertei acopereau circa 13,7% din tranşa investitorilor mici de retail care au alocate circa 7% din totalul ofertei.

Pe tranşa investitorilor mari de retail, care au alocate 8% din totalul acţiunilor puse la dispoziţie în ofertă, interesul era ceva mai scăzut fiind subscrise la aceeaşi oră circa 506.000 de acţiuni.

Investitorii instituţionali au alocate 85% din acţiuni, iar subscrierile pe această tranşă sunt secrete până la închiderea ofertei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO