Burse - Fonduri mutuale

Investitorii mici şi-au temperat subscrierile în oferta AdePlast

Investitorii mici şi-au temperat subscrierile în oferta...

Autor: Adrian Cojocar

13.10.2013, 19:53 364

În ultima săptămână foarte puţini investitori de retail au mai subscris în oferta publică pe care producătorul de materiale de construcţii AdePlast (ADE) o derulează în aceste zile pe bursă după ce în primele patru zile micii investitori au subscris întreaga tranşă care li se adresează. Astfel, la finele săptămânii tecute pe tranşa investitorilor mici erau subscrise 2,51 milioane de titluri AdePlast în valoare de 10,2 milioane de lei (2,3 milioane de euro), ceea ce depăşeşte cu 1,44% numărul de acţiuni puse la vânzare în cadrul acestei tranşe.

Micii investitori (cu subscrieri de până la 500.000 de titluri) au alocate 15% din acţiunile din ofertă, iar diferenţa de 85% din titluri este pentru investitorii mari (cu subscrieri de minimum 500.000 de titluri), care pot plasa ordine la orice preţ din intervalul 3,52 lei/titlu - 4,06 lei/acţiune. Subscrierile din cadrul tranşei adresate marilor investitori vor fi făcute publice numai după închiderea ofertei. Oferta se încheie mâine, 15 octombrie, şi este intermediată de Intercapital Invest şi Banca Comercială Română. Oferta se încheie cu succes dacă minimum 70% din acţiuni sunt vândute.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO