Burse - Fonduri mutuale

Investitorii pot vedea live la BVB preţurile dinaintea deschiderii şedinţei

Investitorii pot vedea live la BVB preţurile dinaintea...

Autor: Roxana Pricop

11.06.2015, 17:46 631

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a lansat o aplicaţie prin care investitorii pot afla în timp real, înaintea deschiderii şedinţei bursiere, la ce preţuri ar putea fi efectuate primele tranzacţii din ziua respectivă.

În fiecare zi de tranzacţionare,începând cu ora 09:30, timp de 15 minute, pe website-ul Bursei, www.bvb.ro, este publicată, în partea stângă a paginii, o fereastră “Watch Pre-Open LIVE”, unde sunt prezentate live preţurile la care ar putea fi realizate tranzacţii când începe sesiunea propriu-zisă de tranzacţionare. Aplicaţia prezintă preţurile potenţiale pentru zece companii listate. În acelaşi timp, aplicaţia afişează şi variaţia procentuală a preţului potenţial faţă de ultima cotaţie din ziua anterioară.

Aplicaţia face parte dintr-un set de măsuri ale conducerii BVB pentru stimularea tranzacţionării de către micii investitori. Aplicaţia “Watch Pre-Open LIVE” este disponibilă doar în perioada de pre-deschidere a pieţei (09:30-09:45), în care investitorii pot introduce ordine de tranzacţionare (cumpărare/ vânzare) şi în care se formează preţul de deschidere al acţiunilor, în funcţie de ordinele introduse de investitori. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO