Burse - Fonduri mutuale

Investitorii rămân în gardă miercuri dimineaţa: Creşteri timide pe principalele burse europene, de la plus 0,2% pe DAX 30 din Frankfurt la 0,05% pe indicele milanez FTSE MIB. La Bucureşti, BET are plus 1%

Investitorii rămân în gardă miercuri dimineaţa:...

Autor: Eduard Ivanovici

16.02.2022, 11:43 166

Investitorii internaţionali continuă să reacţioneze în urma declaraţiilor de ieri ale Federaţiei Ruse, conform cărora vor fi retrase o parte din trupele staţionate la graniţa cu Ucraina, anunţul fiind primit cu optimism de pieţele globale de capital.

Totuşi, evoluţiile de astăzi nu sunt la fel de consistente, având în vedere că marţi au fost înregistrate creşteri de 2,5% pe BET, 1,75% pe indicele german DAX 30 şi 1,8% pe indicele milanez FTSE MIB spre sfârşitul şedinţei de tranzacţionare.
 
Astăzi, la ora 11:35, BET are plus 1%, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti. Totodată, indicele bursei londoneze FTSE 100 afişa o scădere de 0,01%, iar DAX şi CAC 40 din Paris raportau creşteri de circa 0,2%. FTSE MIB şi indicele madrilen IBEX 35 înregistrau evoluţii de plus 0,05%, respectiv plus 0,4%, arată datele MarketWatch.
 
Dinamicile vin în contextul în care preşedintele american Joe Biden s-a arătat sceptic cu privire la anunţul Moscovei de ieri după-amiaza, adăugând că intenţioneză să dea "toate şansele negocierilor diplomatice".
 
"Trebuie să existe o retragere importantă de militari, cât şi de echipamente grele", a spus Jens Stolenberg, secretarul general al NATO, întrebat cu privire la reducerea tensiunilor de la graniţa ruso-ucraineană, adăugând că încă nu a observat semne clare ale dezescaladării în teren.
 
Ieri, Duma de Stat - camera inferioară a parlamentului rus - a votat rezoluţia pentru recunoaşterea "republicilor" separatiste Doneţk şi Lugansk din Donbas, liderul rus Vladimir Putin declarând ulterior că nu va recunoaşte imediat regiunile din estul Ucrainei. În prezent, analiştii argumentează că o posibilă recunoaştere a independenţei Donbasului ar genera o escaladare a tensiunilor ruso-ucrainene.
 
În Statele Unite, contractele futures pe Dow Jones, S&P 500 şi Nasdaq creşteau cu circa 0,1% la ora publicării ştirii. Ţiţeiul TWI Crude Oil afişa un avans de aproape 1%.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO