Burse - Fonduri mutuale

Investitorii se refugiază în obligaţiuni în număr record, după ce perspectivele economice globale se prăbuşesc la cel mai dezastruos nivel din ultimii 10 ani

Investitorii se refugiază în obligaţiuni în număr...

Autor: Alex Ciutacu

21.12.2018, 14:46 1922

Investitorii renunţă la investiţiile în acţiuni şi cumpără obligaţiuni în număr record, pe fondul unui fenomen global de vânzări masive de acţiuni, potrivit CNBC.

„Investitorii se confruntă cu bear market...Un sondaj realizat luna aceasta a surprins cele mai mari rotaţii de active din istorie”, înspre obligaţiuni, a transmis Bank of America Merrill Lynch care realizează acest sondaj în care chestionează manageri de fonduri – de altfel, unul dintre principalele sondaje de care ţin cont investitorii de pe Wall Street.

Mai mult, sondajul a descoperit că circa jumătate din investitori se aşteaptă la un declin al creşterii economice pentru anul viitor. Este „cea mai proastă perspectivă asupra economiei globale din octombrie 2008 până acum”, arată sondajul.

Investitorii au dat vina pe conflictul comercial, numind-o principala temere pentru a şaptea lună la rând. Condiţiile economice deteriorate din China reprezintă încă unul dintre principalele riscuri.

Pentru prima dată în aproape un an, acţiunile din FAANG nu mai sunt cele mai tranzacţionate, arată sondajul. Cele cinci acţiuni din FAANG – Facebook, Amazon, Apple, Netflix şi compania mamă Google, Alphabet – sunt în prezent în teritoriu de bear market, sau foarte aproape de acest teritoriu.

Investitorii renunţă la tranzacţionarea cu FAANG în favoarea dolarului american şi a pieţelor emergente.

Sondajul Bank of America vine într-un moment în care acţiunile din SUA se îndreaptă spre un decembrie catastrofal din punct de vedere istoric. Indicele industrial Dow Jones şi indicele S&P 500 se îndreaptă spre cel mai prost decembrie de la Marea Recesiune.

În cadrul sondajului au fost chestionaţi 243 de investitori, în perioada 7-13 decembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO