Burse - Fonduri mutuale

Investitorii stau cu ochii pe acţiunile financiare şi din energie

Investitorii stau cu ochii pe acţiunile financiare şi...

Autor: Vlad Popescu

20.05.2014, 00:03 809

Bursa de la Bucureşti a închis luni în stagnare, pe un rulaj redus, salvat de tranzacţii cu acţiuni Fondul Proprietatea (FP) şi de titluri din sectorul financiar şi cel al energiei, care înregistrează de obicei o lichiditate bună.

Indicele general BET-C a finalizat în sta­g­nare, ca şi indicele BET-FI al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor FP.

Investitorii au tranzacţionat luni acţiuni în valoare totală de 24,2 milioane de lei (5,5 milioane de euro), sub media ultimelor zile. Lichiditatea a fost sal­vată de tranzacţii cu acţiuni care înregistrează de obicei rulaje bune, mai ales de titlurile Fondului Proprietatea (FP).

WikiZF: Profilul companiei Fondul Proprietatea

Cu un rulaj de 5 milioane lei pe piaţa principală, titlurile FP au făcut totodată obiectul a două tranzacţii deal, de 5,4 milioane lei (1,2 milioane euro), pe piaţa secundară, acoperind astfel peste 40% din lichiditatea BVB în şedinţa de luni.

Acţiunile Fondului Proprietatea au închis în stagnare, la 0,7965 lei. Un total de 7 acţiuni au înregistrat luni lichiditate de peste 500.000 lei.

Titlurile Romgaz au închis în coborâre cu 0,5%, la 34,08 lei, pe un rulaj de aproape 3 milioane de acţiuni.

Şi acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au fost în atenţia investitorilor, cu un rulaj de 2,6 milioane lei.

Titlurile Băncii Transilvania au închis în urcare cu 3%, la 1,885 lei.

WikiZF: Profilul companiei Romgaz

Luni, un anunţ publicat pe platforma bursei a confirmat că fondul Business Capital for Romania-Opportunity Fund Cooperatief a vândut săptămâna trecută către SIF Oltenia (SIF5) un pachet de 5 milioane de acţiuni, repre­zentând 14% din capitalul producă­to­rului de uleiuri vegetale, pentru 15 milioane lei (3,4 milioane euro). Anterior tranzacţiei fondul controlat de BCR deţinea peste 29% din acţiunile companiei. SIF Oltenia a ajuns astfel la o participaţie de 69,93%.

Acţiunile Argus au închis luni în urcare cu 4,56%, la 2,98 lei, aproape de preţul la care a fost realizată vineri tranzacţia, de 3 lei pe acţiune. Titlurile SIF Oltenia au scăzut uşor luni, cu 0,1%, la 1,828 lei.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

Bursa americană a început tranzacţiile de luni în scădere, investitorii analizând rezul­ta­tele dezamăgitoare anunţate de com­panii precum Campbell Soup şi respingerea ofertei de preluare înaintată de grupul Pfizer companiei britanice AstraZeneca, transmite MarketWatch.

Investitorii aşteaptă şi discursuri ale unor oficiali ai Rezervei Federale, şi anume preşedintele Fed Dallas, Richard Fisher, şi cel al Fed San Francisco, John Williams. Indicele bursier Standard&Poor’s 500 a deschis şedinţa cu un declin cu 0,03%, Dow Jones cu 0,19%, iar Nasdaq Composite în urcare cu 0,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO