Burse - Fonduri mutuale

Investitorii sunt în culmea fericirii: bursa americană atinge maximul istoric. Indicele Dow Jones, creştere de 0,7% în şedinţa de luni la circa 30.400 de puncte

Investitorii sunt în culmea fericirii: bursa americană...

Autor: Liviu Popescu

29.12.2020, 00:49 2767

Prin prisma indicelui Dow Jones, bursa din SUA – cea mai mare la nivel mondial, a închis şedinţa de tranzacţionare de luni, 29 decembrie 2020, la maximul istoric de 30.403 puncte, plus 0,7% faţă de şedinţa precedentă, arată datele Marketwatch. Dinamica a fost susţinută în mare parte de pachetul de stimului fiscali de circa 900 de miliarde de dolari semnat de Donald Trump.

Pe de altă parte indicele S&P a urcat cu 0,9% la 3.735 de puncte, în timp ce Nasdaq s-a apreciat cu 0,74% la 12.900 de puncte.

La sfârşitul zilei de duminică după-amiază, nu era clar dacă Trump va semna proiectul de lege. Posibilitatea unui veto prezidenţial nu a tulburat bursele, care în pofida acestor preocupări s-au apreciat pe parcursul şedinţei de luni.  

Proiectul de lege include cecuri pentru gospodării şi indemnizaţii de şomaj, precum şi reducerea poverii afacerilor mici. Toate acestea vor ajuta întreprinderile mici şi gospodăriile să dispună de cash pregătit pentru reangajări şi cheltuieli pe măsură ce afacerile se redeschid.

Investitorii anticipau încă de la jumătatea lunii noiembrie că administraţia SUA va injecta mai mulţi stimuli fiscali. Aşadar, unul dintre motivele pentru care acţiunile au crescut luni s-a datorat în principal faptului că preşedintele a pus stiloul pe hârtie. „Nu cred că este ceva mai mult decât atât”, spune Marc Pfeffer, director de investiţii la CLS Investments pentru Barron’s.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO