Burse - Fonduri mutuale

Investitorii sunt nervoşi: Unilever, noul proprietar al FruFru, scade cu 6,5% pe Bursa de la Londra după ce a anunţat că va rata aşteptările privind creşterea vânzărilor în 2019

Investitorii sunt nervoşi: Unilever, noul proprietar al...

Autor: Tibi Oprea

18.12.2019, 20:10 249

Acţiunile Unilever (simbol bursier – ULVR) au scăzut marţi pe bursa de la Londra cu circa 6,5% după ce compania a anunţat că se aşteaptă să rateze aşteptările privind vânzările pentru 2019 şi că pentru anul viitor estimează o creştere a vânzărilor situată în intervalul inferior, potrivit Market Watch. 

Producătorul anglo-olandez al sosurilor Hellmann’s şi al săpunului Dove a transmis că baza creşterii vânzărilor pentru anul 2019, o valoare care exclude cheltuielile excepţionale, s-ar poziţiona în jumătatea inferioară a intervalului multianual de 3%-5% al companiei.

Unilever a motivat ratarea aşteptărilor cu provocările trimestriale din anumite pieţe, printre care şi încetinirea creşterii economice din Asia de Sud, precum şi cu comercializarea din pieţele dezvoltate, care continuă să fie provocatoare.

Cu toate acestea, compania a menţionat că se aşteaptă ca marja, câştigurile şi numerarul să nu fie afectate şi a avertizat că o recuperare deplină a creşterii vânzărilor va necesita timp. Unilever se aşteaptă ca în prima parte a anului 2020 creşterea vânzărilor să fie de sub 3%, iar în al doilea semestru situaţia să se îmbunătăţească.

De la începutul anului, acţiunile ULVR se tranzacţionează în creştere cu 12,7%, emitentul ajungând la 135 miliarde de euro capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO