Burse - Fonduri mutuale

Investitorii vand in pierdere unitatile de fond din oferta OTP Wise

Investitorii vand in pierdere unitatile de fond din oferta OTP Wise

Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest

19.10.2009, 23:22 40

La aproape doua saptamani de la listare pe piata de capital,fondul inchis de investitii OTP Wise a inregistrat o scadere de1,7% a valorii de tranzactionare fata de pretul de subscriere dinoferta publica care a avut loc in urma cu aproape trei luni, desifondul le garanteaza investitorilor ca vor primi cel putin baniiinvestiti initial.

In cadrul ofertei de listare pe Bursa, unitatile de fond OTPWise au fost oferite celor interesati la un pret de 200 de lei, darde cateva zile s-au tranzactionat pe piata cu discount de pana la3,5% fata de nivelul garantat al investitiei.

Ieri, o unitate de fond era cotata la 198,5 lei, spreexemplu.

Fondul de investitii nu a atras interesul investitorilor de peBursa, valorile zilnice tranzactionate fiind foarte reduse, de panala 1.000 de euro.

In afara de OTP Wise, la Bursa mai este listat un alt fond deinvestitii, respectiv STK Emergent, administrat de STK Financial.De la listare in luna aprilie, pretul unitatilor de fond a crescutcu 15,5%, de la 33,5 lei la 38,7 lei, iar in ultima luna fondul ainregistrat rulaje zilnice si de 50.000 de euro.

"Din punctul meu de vedere, la OTP este vorba de investitoricare au avut nevoie de bani si care au vandut sub pretul platit incadrul ofertei publice, de 200 de lei, mai ales ca numarultranzactiilor cu unitatile de fond a fost scazut. Cred ca lainceput investitorii si-au reamintit de ofertele publice initialede succes din ultimii ani, insa in cazul OTP Wise este vorba de unfond de investitii si nu de o societate. In aceste conditii, pretuleste strans legat de evolutia activului net al fondului, iar inultimul timp acesta a scazut la OTP, pentru ca fondul a realizatcheltuieli pe care nu le-a acoperit inca", spune Razvan Pasol,presedintele Intercapital Invest.

La momentul ofertei publice, activul net unitar al fondului afost de 200 de lei, acesta scazand pana la un nivel de 190,53 leila 30 septembrie.

Nivelul maxim atins de unitatile de fond a fost de 210 lei inprima sedinta de tranzactionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO