Burse - Fonduri mutuale

Investitorul Marius Alexe a depăşit pragul de 5% din acţiunile Appraisal & Valuation: investiţie de 650.000 de lei

Investitorul Marius Alexe a depăşit pragul de 5% din...

Autor: Tibi Oprea

26.11.2021, 16:54 919

Appraisal & Valuation (simbol bursier APP), companie care oferă servicii de consultanţă, evaluare şi dezvoltare imobiliară, una dintre societăţile care au debutat recent pe bursa locală, a anunţat vineri că investitorul Marius Alexe a depăşit în data de 26 noiembrie pragul de 5% din drepturile de vot ale companiei, ajungând la o deţinere de 5,03%, respectiv la 64.830 de acţiuni.

Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor publice, investiţia lui Marius Alexe la Appraisal & Valuation se ridică la aproximativ 650.000 de lei.

Compania de evaluări are 13,2 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 67,83% de Ioan-Andrei Botiş, preşedinte CA şi director general, în timp ce Georgiana-Roxana Botiş deţine 5,47% din acţiuni.

Appraisan & Valuation a intrat la tranzacţionare pe 2 septembrie 2021, iar de la listare încoace acţiunile APP înregistrează o creştere de 8%, în timp ce faţă de preţul din plasamentul privat au minus 18,3%, arată calculele ZF.

Marius Alexe deţine participaţii la o serie de companii listate în ultimii ani pe piaţa secundară AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, cum ar fi  furnizorul de materiale şi accesorii pentru mobilier MAM Bricolaj (5%), producătorul clujean de lactate Bonas Import Export (5%) sau producătorul român de inputuri pentru agricultură Norofert (11,5%).

Potrivit datelor BVB, Alexe deţine de asemenea 33% din capitalul social al producătorului de sisteme pluviale Raiko Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO