Ironia bursei româneşti. Ce nu pot sau nu vor românii fac bulgarii: primul ETF bazat pe indicele BET-BK, lansat la Sofia

23 feb 2018 Autor: Liviu Popescu

Primul ETF (exchange trade fund) bazat pe indicele BET-BK, care urmăreşte evoluţia a 25 de acţiuni, printre care SIF-uri, dar şi emitenţii din BET, a fost lansat de fondul bulgar de administrare a activelor Expat, cel mai mare administrator independent de active din Bulgaria, pe bursa de la Sofia, a anunţat ieri operatorul pieţei de capital din România.

„Este o premieră pentru piaţa de capital din România faptul că un ETF care are la bază indicele BET-BK este lansat şi tranzacţionat pe o bursă străină“, spune Lucian Anghel, preşedintele BVB.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.02.2018

 
Cuvinte cheie:
indicele bet
, lansare
, sofia
, bulgari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide