Burse - Fonduri mutuale

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a vândut acţiuni de 3 miliarde de dolari la Amazon pentru a-i investi în Blue Origin – visul său de a cuceri spaţiul cosmic

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a vândut acţiuni...

Autor: Alex Ciutacu

07.08.2019, 00:05 1160

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a vândut în ultimele zile acţiuni în valoare de 3 miliarde de dolari la compania pe care a fondat-o, Amazon.com, în timp ce bursele americane suferă cea mai neagră perioadă din ultimii 13 ani, potrivit MarketWatch.

Potrivit SEC (autoritatea de supraveghere financiară din SUA), fondatorul şi executivul Amazon a vândut vineri 517.000 de acţiuni în valoare de 1 miliard de dolari. Tot săptămâna trecută, el a mai vândut 968.000 de acţiuni care valorau 1,84 miliarde dolari. Între timp, acţiunile Amazon au scăzut întreaga săptămână trecută şi au continuat să scadă luni în ceea ce s-a conturat a fi o serie de opt zile consecutive de scăderi – cel mai lung şir de şedinţe finalizate pe minus din iulie 2006 şi până în prezent. Per total, acţiunile au scăzut în ultimele opt şedinţe cu circa 12%, ştergând aproximativ 120 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a companiei, care se situa marţi la 870 miliarde dolari.

De la începutul anului, acestea au un avans de 17,5%. Câştigurile provenite din vânzările de acţiuni vor fi investite în compania spaţială deţinută de Jeff Bezos, denumită Blue Origin. Anul tecut, Bezos a spus că investeşte circa un miliard de dolari anual din propria avere în această companie şi a anunţat că va investi din ce în ce mai mult deoarece se pregăteşte pentru primele zboruri comerciale în spaţiu.

Cei mai bogaţi 500 de oameni de pe planetă au pierdut luni un total de 2,1% din averile lor după ce bursele americane s-au prăbuşit în ceea ce s-a dovedit a fi cea mai proastă zi bursieră din 2019, potrivit Bloomberg. Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume şi fondatorul Amazon.com, a înregistrat cel mai puternic declin, încasând o lovitură de 3,4 miliarde de dolari în contextul în care acţiunile gigantului retailer online s-au prăbuşit. Totuşi, el rămâne cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere de 110 miliarde dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO