Burse - Fonduri mutuale

Johan Meyer, Fondul Proprietatea: Valoarea Hidroelectrica este de peste 10 miliarde de dolari. Credem că valoarea de piaţă a companiei ar fi mult mai mare dacă ar fi listată

ZF Power Summit 2022

Johan Meyer, Fondul Proprietatea: Valoarea Hidroelectrica...

Autor: Răzvan Botea

22.02.2022, 14:37 541

Johan Meyer, portofolio manager, Fondul Proprietatea, a spus, la ZF Power Summit 2022, că valoarea Hidroelectrica este în acest moment de peste 10 miliarde de dolari. Dacă s-ar lista, compania ar valora cu 10-15% mai mult, a mai spus el.

„Valoarea Hidroelectrica este de peste 10 miliarde de dolari. Credem că valoarea de piaţă a Hidroelectrica ar fi mult mai mare dacă ar fi listată. O analiză Verbund arată că valoarea ar fi mai mare cu 10-15%.”

Ce a mai spus Johan Meyer la ZF Power Summit 2022:

Este realist ca Hidroelectrica să se listeze în ultimul trimestru din 2022. Suntem încurajaţi de discuţiile pe care le avem cu ministerul energiei.  Orice listare va ţine de o aprobare formală din partea acţionarilor, pe care aşteptăm să o obţinem.

Valoarea Hidroelectrica este de peste 10 miliarde de dolari. Credem că valoarea de piaţă a Hidroelectrica ar fi mult mai mare dacă ar fi listată. O analiză Verbund arată că valoarea ar fi mai mare cu 10-15%.

Dacă am lista 15% din companie am ajuta atingerea unor obiective din PNRR. Procesul este încă la început, vom discuta cu mai mulţi investitori.

Mesajul listării Hidroelectrica este că România este deschisă investiţiilor, dezvoltării. Este un activ unic. Lumea trece pe surse de energie regenerabilă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO