Burse - Fonduri mutuale

Johnson & Johnson pierde 40 mld. dolari din valoarea de piaţă într-o singură zi

Johnson & Johnson pierde 40 mld. dolari din valoarea de...

Autor: Dan Grigore Ivan

17.12.2018, 00:04 694

Johnson & Johnson a suferit o scădere a acţiunilor de peste 10% vineri, după ce Reuters a publicat un material în care susţine că gigantul american a ştiut de zeci de ani că pudra pentru copii conţine azbest, material ce s-a dovedit cancerigen. J&J a negat orice fel de acuzaţie şi a definit dezvălurile presei americane drept teorii ale conspiraţiei.

Valoarea de piaţă a companiei a ajuns la 356 miliarde dolari, fiind una dintre cele mai mari companii americane, cu o capitalizare bursieră ce aduce aminte mai mult de companiile de tehnologie, nu de cele din sectorul medical.

În ultimii cinci ani, valoarea de piaţă a J&J a crescut cu 44,5%, faţă de o creştere de 48,5% a indicelui Dow Jones, în compoziţia căruia se află şi Johnson&Johnson. Compania a avut anul trecut vânzări de 76,45 miliarde dolari, cu un profit operaţional de 19,71 miliarde dolari. Costurile de cercetare ale companiei americane

s-au ridicat la 10,5 miliarde dolari. Johnson & Johnson este una dintre cele mai vechi companii ale Americii, fiind înfiinţată în 1886. În prezent, reuneşte peste 250 de branduri ce activează pe trei mari segmente: device-uri medicale, farmaceutice şi produse de consum în domeniul sănătăţii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO