Burse - Fonduri mutuale

Joi se trage linie pentru finanţarea de 555 mil. lei a Primăria Capitalei prin bonduri: dobândă de 7,33% pe an. Noutatea emisiunii constă în faptul că preţurile cumpărătorilor sunt competitive

Autor: Tibi Oprea

14.04.2022, 07:22 387

Astăzi se încheie perioada de subscriere pentru finanţarea Pri­măriei Municipiului Bucureşti cu obligaţiuni de 555 de milioane de lei, destinată refinanţării emisiunii de obligaţiuni municipale PMB22, de aceeaşi valoare şi scadentă pe 4 mai anul acesta.

Potrivit surselor ZF, bookingul s-a deschis pe 12 aprilie, investitorii având la dispoziţie două zile pentru a introduce ordine. Data estimată a tranzacţiei este 15 aprilie, iar decontarea va avea loc pe 19 aprilie.

Pe lângă principal, Primăria Municipiului Bucureşti va plăti la maturitate şi dobânda acumulată. Obligaţiunile vor avea o rată a cuponului fixă de 7,33% anual şi o maturitate la 10 ani. O premieră în ceea ce priveşte această emisiune de bonduri este faptul că preţurile cumpărătorilor sunt competitive. Similar cu titlurile de stat pe care le vinde Ministerul de Finanţe populaţiei, fiecare investitor cumpără la preţul pe care îl oferă dacă acesta se încadrează în intervalul de preţ stabilit la încheierea ofertei. Astfel, parte din instrumente ar putea fi vândute la discount. Spre comparaţie, în cazul emisiunii care este aproape de maturitate, toţi investitorii au cumpărat bonduri la 100% din valoarea nominală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO