Burse - Fonduri mutuale

JPMorgan se aşteaptă ca valoarea acţiunilor Apple să crească cu 20%

Business internaţional

JPMorgan se aşteaptă ca valoarea acţiunilor Apple să...

Autor: Alex Ciutacu

02.10.2019, 00:00 140

JPMorgan, cea mai mare bancă americană, şi-a majorat ţinta de preţ pentru acţiunile Apple săptămâna aceasta şi se aşteaptă ca valoarea acţiunilor să crească cu 21%, în contextul în care vânzările noilor iPhone-uri sunt „mai puternice decât aşteptările”, potrivit CNBC.

„Ne creştem moderat previziunile pentru volumele de iPhone-uri ce vor fi vândute şi ne aşteptăm ca sentimentul investitorilor pe acţiunile AAPL să se îmbunătăţească ţinând cont de abilitatea firmei de a-şi spori volumele în ciuda încetinirii din 2019”, notează Samik Chatterjee, analist în cadrul JPMorgan.

JPMorgan şi-a majorat astfel ţinta de preţ pentru acţiunile Apple de la 243 dolari la 265 dolari. Acţiunile Apple au închis şedinţa de tranzacţionare de luni la preţul de aproape 224 dolari per acţiune, după o creştere de 2,3%, la o capitalizare de peste 1.000 miliarde dolari. Gigantul JPMorgan estimează vânzări mai mari cu 1 milion de unităţi în acest trimestru – în comparaţie cu previziunea anterioară – şi vânzări mai mari cu 3 milioane de iPhone-uri pentru ultimul trimestru.

„Pe lângă o majorare a aşteptărilor de vânzări pentru ciclul de produs 2019, ne aşteptăm şi la o creştere a volumelor în perioada 2020-2021, pe fondul adopţiei iPhone-urilor cu capabilităţi 5G, care vor fi lansate în sepembrie 2020 – ceea ce va genera per total venituri mai mari şi va creşte încrederea investitorilor în sustenabilitatea creşterii veniturilor pe fondul unei încetiniri a pieţei smartphone-urilor, ajunsă la maturitate”, notează Chatterjee. JPMorgan se aşteaptă ca Apple să vândă 198 de milioane de iPhone-uri cu capacităţi 5G în 2020 şi 200 de milioane de unităţi în 2021. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO