Burse - Fonduri mutuale

Jurnal bursier, 7 februarie 2023: Indicele BET creşte cu 0,44% şi încheie a cincea şedinţă consecutivă pe plus. BRD SocGen, şi Electrica, aprecieri de 2%, respectiv 1,7%

Jurnal bursier, 7 februarie 2023: Indicele BET creşte cu...

Autor: Eduard Ivanovici

07.02.2023, 18:23 371

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, unde sunt incluse cele mai lichide 20 de companii de pe piaţa locală de capital, a crescut marţi, 7 februarie cu 0,44%, potrivit BVB.

Este a cincea sesiune consecutivă pe plus, benchmark-ul apreciindu-se cu 5,8% în 2023.  

Principalele creşteri au fost înregistrate de BRD – Groupe Société Générale (2,1%), MedLife (1,2%) şi Electrica (1,66%). Şapte acţiuni au afişat pierderi – TeraPlast, One United Properties, Transgaz, Digi Communications, Fondul Proprietatea, Romgaz şi Conpet –, scăderile fiind cuprinse între 0,2% şi 1%.

Lichiditatea pe segmentul de acţiuni a ajuns la 32 de milioane de lei, de la 29 de milioane de lei în prima zi a săptămânii. De la începutul anului, valoarea tranzacţiilor a depăşit pragul zilnic de 30 de milioane de lei de şapte ori. Cea mai mare lichiditate a fost cea din prima şedinţă de tranzacţionare – peste 80 de milioane de lei pe 3 ianuarie.

Aproape fiecare indice de la BVB s-a apreciat astăzi, de la plus 0% pe BET-NG, unde sunt incluse companiile din energie şi utilităţi listate pe Piaţa Principală, la 0,56% pe ROTX, indice creat de BVB în parteneriat cu bursa din Viena.

Pe lângă indicele BET, acţiunile Prospecţiuni Bucureşti au crescut marţi cu 8,1%, iar SIF Hoteluri a urcat cu 6,4%. Printre cele mai mari scăderi s-au aflat Semrom Oltenia şi STK Properties – 5%, respectiv 4%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO