Burse - Fonduri mutuale

Jurnal de bursă

Jurnal de bursă
21.10.2013, 20:26 138

Acţiunea zilei de ieri

Acţiunile Transelectrica Bucureşti (TEL) au făcut ieri obiectul unor tranzacţii în valoare de 2 mil. lei, prin care s-au transferat circa 157.000 de titluri. Acesta a fost al doilea rulaj din piaţă după cel al Fondului Proprietatea şi cel mai ridicat de la începutul acestei luni. Acţiunile Transelectrica au închis ziua cu un uşor plus, de 0,2%, şi un preţ de 12,8 lei/acţiune după ce în săptămânile anterioare au avut o tendinţă preponderent descendentă. Cotaţia din prezent a acţiunilor este foarte apropiată de cea de la finele anului trecut.

Acţiuni de urmărit azi

  • Titlurile Fondului Proprietatea (FP), care au pierdut ieri 0,4% din valoare, a doua scădere consecutivă după ce anterior au atins un nou maxim istoric, de 0,796 lei/unitate.
  • Acţiunile Petrolexportimport (PEI), după ce conducerea societăţii a decis să realizeze o investiţie de 3 mil. euro în dezvoltarea şi modernizarea depozitului de produse petroliere.
  • Titlurile Mecanica Ceahlău (MECF), care şi-a amânat cu o săptămână prezentarea rezultatelor aferente trimestrului trei din acest an.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO