Burse - Fonduri mutuale

Jurnal de tranzacţionare la bursă: astăzi, Fondul Proprietatea. Merită să cumperi? Acţiunile FP ar putea să crească la 0,8 lei pe termen scurt, dar pe final de vară pot scădea spre 0,6 lei, susţin brokerii

Jurnal de tranzacţionare la bursă: astăzi, Fondul...

Autor: Liviu Popescu

11.07.2016, 00:06 1163

- Titlurile FP afişează 0,745 lei în prezent 

- Acţiunile FP sunt uşor supraevaluate, deci se poate marca profit

- Evoluţia FP depinde de preţul acţiunilor Petrom şi posibil de preţul anunţat de lichidarea la E.ON, spun brokerii.

Acţiunile Fondului Pro­prie­tatea (FP), cea mai mare afacere româ­nească, cu active de 11,5 mld. lei, sunt în prezent uşor supraevaluate, deci poate fi un moment de marcare de profituri, dar investitorii trebuie să ia în calcul faptul că fluctuaţiile pot fi considerabile spre finele lunii agust.

Acţiunile FP s-ar putea apropia tem­porar de 0,8 lei (faţă de 0,745 lei în pre­zent), după depăşirea episodului actual descendent, probabil în această săp­tămână, dar pe final de august pot atinge sau chiar sparge 0,6 lei, consideră brokerii chestionaţi de ZF.

„Investitorii cu toleranţă redusă la risc ar putea avea în vedere o abordare prudentă, în condiţiile unei distribuţii de probabilitate asimetrice. Câtă vreme bursa din SUA este relativ aproape de vârfurile istorice, iar politicile monetare neconvenţionale din «primul val» se apropie de limite într-un mediu marcat de multiple incertitudini, balanţa riscurilor impune o abordare rezer­vată“, consideră Claudiu Cazacu, ana­list-şef la XTB Brokers.

Fondul Proprietatea a avut în ul­tima lună câteva evenimente impor­tan­te care au adus acţiunile în prim-plan: vânzarea pachetului de ac­ţiuni la subsidiarele E.ON România, cre­ditul de un miliard de lei de la BRD şi anun­ţul privind reluarea procesului de ofertă pu­blică de cumpărare.  Eveni­men­tele ar putea susţine o evoluţie po­zi­tivă a ac­ţiunilor FP, însă cu riscuri mari asociate, legate în primul rând de evo­luţiile externe, dar şi de agenda internă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO