Burse - Fonduri mutuale

Kazahii care controlează Petromidia, cea mai mare rafinărie locală, cer economii de 30 mil. dolari în 2015

Kazahii care controlează Petromidia, cea mai mare...

Autor: Carol Dan, Roxana Petrescu

06.02.2015, 00:04 303
Compania KMG International, fosta Rom­petrol Grup, vizează până în 2018 eficientizarea ope­ra­ţiunilor şi reducerea cheltuielilor opera­ţio­nale cu aproximativ 130 mil. dolari, im­pactul esti­mat pentru anul în curs fiind de 30 mi­l. dolari.

Cel mai important activ pe care KMG Inter­national îl deţine pe plan local este rafinăria Petro­midia, singura cu ieşire la Marea Neagră, cea mai mare unitate de procesare a petrolului de pe piaţa locală, cu o capacitate de 5 milioane de tone anual.

Cătălin Dumitru, vicepre­şe­din­tele grupului Rompetrol, spunea recent că pentru anul acesta unul dintre obiectivele se­tate pentru Rompetrol Rafinare (Pe­tromidia) este scăderea costu­rilor de procesare sub pragul de 20 de dolari pe tonă. Anul trecut cos­turile de procesare ale rafi­năriei s-au ridicat la 21,2 dolari pe tonă faţă de 26 de dolari în 2013. Du­mitru spunea că se iau în calcul mai multe măsuri, printre care reducerea con­sumului energetic, creş­terea ran­da­mentului de pro­ducţie, opti­mi­zarea lanţului de apro­vi­zio­nare şi trading, scă­derea costurilor de men­tenanţă, dar şi o regân­dire a organizării pe partea de resurse umane.

KMG International nu a publicat încă rezul­ta­tele pentru anul 2014 pentru rafinăria Pe­tro­midia. În primele nouă luni ale anului trecut însă pierderile operaţionale raportate de companie au fost de peste două ori mai mici faţă de pe­rioada similară din 2013, de 91,7 milioane de lei (21 de milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO