Burse - Fonduri mutuale

Kazahii cer de la Rompetrol Well Services, divizia de servicii petroliere a Rompetrol, un dividend mamut cu un randament de 24%

Kazahii cer de la Rompetrol Well Services, divizia de...

Autor: Tibi Oprea

09.04.2021, 18:22 5246

Rompetrol Well Services (simbol bursier PTR), divizia de servicii petroliere a grupului Rompetrol, a anunţat vineri seară la Bursa de la Bucureşti că a primit de la KMG International NV, în calitate de acţionar cu 73% din capitalul social, o solicitare de completare a Ordinii de zi a Adunării Generale a Acţionarilor convocată pentru 26 (27) aprilie 2021 cu un punct referitor la distribuirea de dividende.

Astfel, propunerea KMG este de schimbare a destinaţiei rezervelor constituite din profitul net obţinut în anii precedenţi în valoare de 29,2 mil. lei şi de distribuire a acestei sume ca dividende către acţionari, respectiv un dividend brut pe acţiune de 0,105 lei.

Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului de închidere al unei acţiuni din şedinţa de vineri, randamentul unui dividend este de 24,5%.

Anterior, Rompetrol Well Services a propus acţionarilor la AGA din 26 aprilie 2021 un dividend brut de 0,01568 lei pe acţiune din profitul anului 2020, care la preţurile de închidere de la momentul propunerii asigura investitorilor un randament de 3,5%, arată calculele ZF.

Data de înregistrare propusă este 18 iunie, iar 8 iulie data plăţii. Rompetrol Well Services are 121,3 mil. lei capitalizare şi a încheiat anul 2020 cu afaceri de 49 mil. lei şi un profit net de 4,36 mil. lei.

Rompetrol Well Services este controlată în proporţie de 73% de KMG International, divizia înregistrată în Olanda a gigantului petrolier kazah KazMunayGas, în timp ce ING Luxembourg KJK Balkan Holding SARL deţine 10,7% din capitalul social, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO