Burse - Fonduri mutuale

Kazahii merg înainte cu conversia obligaţiunilor RRC

Autor: Andrei Chirileasa

14.09.2010, 23:05 31

Grupul Rompetrol, controlat de KazMu­nai­Gaz, a aprobat ieri deprincipiu conversia în acţiuni a obligaţiunilor Rompetrol Rafinare- Petromidia (RRC) nerăscumpărate de la stat până la 30 sep­tembrieşi gajarea oricăror active ale com­paniei pentru garantareacreditelor luate de la acţionarul majoritar, în valoare de peste920 mil. dolari.

Decizia finală privind con­versia obli­ga­ţiunilor în acţiuni şimajorarea capitalului social al RRC ar urma să fie luată la finelelunii sep­tembrie.

Kazahii rămân fermi pe poziţie, deşi Mi­nis­te­rul de Finanţe lecere să plătească întreaga datorie în numerar. Rompetrol arăscumpărat deja obligaţiuni de 54 mil. euro dintr-un total de 571mil. euro, iar ANAF consideră că prin aceas­tă plată kazahii şi-auexprimat opţiunea de a achita întreaga datorie. Şeful ANAF adecla­rat că în cazul în care compania nu plă­teşte restul de 517mil. euro, se va declanşa exe­cu­tarea silită a activelor de laPetromidia, care au fost puse deja sub sechestru asigurător lafinele săptămânii trecute.

De cealaltă parte, Rompetrol şi avocaţii săi susţin încontinuare că au opţiunea de a plăti doar o parte din datorie şi dea converti restul obligaţiunilor în acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO