Burse - Fonduri mutuale

KBC Securities intra pe retail cu o platforma online

10.09.2009, 17:36 44

KBC Securities, cea mai mare societate de brokeraj de pe Bursain 2008, intentioneaza sa intre pe segmentul de retail prinlansarea unei platforme de tranzactionare online care va oferiacces investitorilor locali la 19 piete din Europa, SUA siAsia.

Firma de brokeraj controlata de grupul belgian KBC estecunoscuta pe piata locala in principal ca broker al fondurilorstraine de investitii, segment care reprezinta circa 70% dinrulajul companiei.

Cu toate acestea, in ultimul an valoarea tranzactiilor derulatede fondurile straine pe Bursa de la Bucuresti s-a redussemnificativ, astfel ca firma cauta si alte linii de business,avand in vedere si expertiza pe care o are la nivelinternational.

"Din 2006 nu am mai lucrat cu clienti de retail. Lansareaacestei plaforme inseamna reintrarea pe acest segment", a declaratAlexandru Ioan, directorul de tranzactionare online al KBCSecurities.

Platforma, denumita uTrade, va fi disponibila in catevasaptamani. Potrivit reprezentantilor KBC, costurile detranzactionare vor fi diferite in functie de pietele pe careinvestitorii vor dori sa le acceseze.

"Pentru piata romaneasca, comisionul de tranzactionare va fi decirca 0,5-0,7%, cu posibilitatea reducerii pentru tranzactiileintra-day", a precizat Ioan. De asemenea, accesul va necesita si unabonament lunar, care va acoperi costurile legate de accesul lafluxurile de stiri si de cotatii in timp real de pe pieteleinternationale.

KBC Securities a realizat in primele opt luni ale anuluitranzactii cu actiuni de 581 de milioane de lei (135 de milioane deeuro), avand o cota de piata de 8,5%, insa a pierdut primul loc infavoarea BT Securities.

Anul trecut, KBC s-a clasat pe primul loc, cu tranzactii de 1,96miliarde de lei (533 de milioane de euro), dupa ce in 2007 aintermediat tranzactii de peste un miliard de euro. Firma arealizat in 2008 o cifra de afaceri de 8,8 milioane de lei si unprofit net de 36.000 de lei.

Printre principalii clienti locali ai KBC Securities se numaraDan Adamescu, proprietarul magazinului Unirea din Capitala, si DanIoan Popp, principalul actionar al dezvoltatorului imobiliarImpact.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO