Burse - Fonduri mutuale

KJK Fund II şi-a crescut deţinerea la peste 10% din Rompetrol Well Services

KJK Fund II şi-a crescut deţinerea la peste 10% din...

Autor: Ioana Tudor

17.10.2014, 00:00 315

Fondul finlandez de investiţii KJK Fund II şi-a majorat participaţia la Rompetrol Well Services (PTR) la 10,6% după ce a achiziţionat un pachet de peste 2 milioane de acţiuni ale companiei de servicii petroliere. Anterior tranzacţiei fondul deţinea peste 27,6 milioane de acţiuni Rompetrol, reprezentând 9,9% din capitalul social al companiei. KJK Fund II are participaţii şi la alte companii de pe piaţa locală. Fondul finlandez deţine 34% din producătorul de cărămizi Cemacon Cluj-Napoca (CEON) şi peste 10% din producătorul de profiluri şi ţevi din PVC Teraplast Bistriţa (TRP). Rompetrol Well Services este controlată de grupul kazah The Rompetrol Group cu 73% din capitalul social.

Compania a încheiat primul semestru cu afaceri de 43,2 milioane de lei, în scădere cu 25,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Profitul net a scăzut de peste două ori în intervalul analizat, la 7,1 milioane de lei. Titlurile Rompetrol Well Services erau în scădere cu circa 4% în a doua parte a şedinţei bursiere de ieri şi se tranzacţionau la preţul de 0,54 lei/unitate. La această cotaţie compania are o capitalizare bursieră de 150,2 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO