Companii

Konstantinos Mitzalis, CEO al Golden Foods Snacks (Elmas): Planurile noastre includ listarea de acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti

KONSTANTINOS MITZALIS (CEO Golden Foods Snacks), SORIN PETRE (Business Controller), LAURENŢIU IRIMIA (Corporate Manager BRK Financial Group)

KONSTANTINOS MITZALIS (CEO Golden Foods Snacks), SORIN PETRE (Business Controller), LAURENŢIU IRIMIA (Corporate Manager BRK Financial Group)

Autor: Tibi Oprea

23.02.2021, 13:08 629

Reprezentanţii Golden Foods Snacks, societate care deţine brandul de seminţe, alune şi fructe deshidratate Elmas, au declarat marţi, cu ocazia admiterii la tranzacţionare a celei de-a doua emisiuni de obligaţiuni corporative, că intenţionează să realizeze o listare de acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti.

“Planurile noastre sunt în continuare să avem o relaţie foarte bună cu investitorii şi să realizăm noi proiecte cel puţin la fel de interesante precum cele de până acum şi chiar să listăm Golden Foods Snacks la Bursa de Valori Bucureşti”, a declarat Konstantinos Mitzalis marţi dimineaţă în cadrul evenimentului de debut al obligaţiunilor Golden Foods Snacks la BVB.

Golden Foods Snacks a listat marţi un număr de 40.000 de obligaţiuni în valoare de 4 milioane de lei, cu o maturitate de trei ani şi o valoare nominală de 100 de lei pe unitate. Obligaţiunile au fost emise în octombrie 2020 şi au o dobândă fixă de 9% pe an, plătibilă trimestrial.

„Cele două runde de finanţare derulate în decursul a mai puţin de un an şi jumătate de Golden Foods Snacks demonstrează din nou că investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti sunt dispuşi să susţină companiile în dezvoltare şi cu atât mai mult companiile ale căror produse le consumă. Vorbim de o sumă cumulată de 8,7 milioane lei, bani pe care compania îi foloseşte pentru dezvoltare”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, care a afirmat că deja ne apropiem de 40 de emisiuni de obligaţiuni listate doar din 2019 până în prezent, cu o valoare totală de peste 2,1 miliarde de euro.

Societatea a derulat în perioada 15-30 octombrie 2020 un plasament privat pentru vânzare de obligaţiuni, intermediat de BRK Financial Group. Obligaţiunile au fost alocate unui număr de 70 de investitori, dintre care 6 persoane juridice şi 64 de persoane fizice.

Fondurile atrase de companie vor fi utilizate pentru mărirea capitalului de lucru (300.000 de euro), precum şi pentru realizarea unor investiţii, printre care achiziţionarea clădirii în care îşi desfăşoară activitatea în Filipeştii de Pădure (500.000 de euro), în vederea reducerii costului cu chiria, şi achiziţionarea unei linii de producţii pentru pufuleţi, pentru extinderea gamei de produse din portofoliu (200.000 de euro).

BRK Financial Group a asistat şi listarea obligaţiunilor societăţii pe SMT-ul BVB, în calitate de Consultant Autorizat. Totodată, BRK Financial Group va continua să asiste Golden Foods Snacks în următoarele 12 luni, ulterior listării obligaţiunilor, pentru îndeplinirea cerinţelor de raportare şi informare a investitorilor.

Anterior, Golden Foods Snacks a realizat o altă emisiune de obligaţiuni, pe care le-a listat la BVB pe 20 decembrie 2019. Obligaţiunile au o dobândă fixă de 9% pe an şi scadenţa în iunie 2022.

Golden Foods este controlată în proporţie de de 55,8% de GF Holdings Limited, în timp ce Golden Brands Limited are 44,2%. Ambii acţionari sunt înregistraţi în Cipru, potrivit datelor Confidas.ro.

Compania a încheiat anul 2019 cu afaceri de 53,4 mil. lei, plus 15,5% faţă de anul precedent, şi un profit net de 394.300 de lei, în scădere cu 69%, arată datele de la Ministerul Finanţelor. Compania avea 109 angajaţi la final de 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO