Burse - Fonduri mutuale

La 29 de ani preia administrarea a peste trei miliarde de lei de la 100.000 de clienţi

La 29 de ani preia administrarea a peste trei miliarde de lei de la 100.000 de clienţi

Autor: Roxana Pricop

17.04.2012, 00:07 7683

Erste Asset Management, cel mai mare manager de fonduri de pe piaţa locală, cu active în gestiune de aproape 3 miliarde de lei (687 mil. euro), l-a numit pe Mihai Purcărea (foto), 29 de ani, în funcţia de director de investiţii - Chief Investment Officer.

Purcărea devine astfel unul dintre cei mai tineri manageri de investiţii de pe piaţa locală şi ar putea deveni un nume cunoscut pe piaţă în următorii ani dacă va reuşi cu fondurile de administrare să obţină randamente mai mari decât piaţa. În industria administrării de bani poziţia de director de investiţii este cea mai înaltă, în străinătate aceşti executivi fiind printre cei mai urmăriţi din punctul de vedere al performanţelor obţinute.

Absolvent din 2005 al Facultăţii de Management Financiar şi Bancar din cadrul Institutului Bancar Român, Purcărea devine responsabil de banii a peste 100.000 de investitori care au ales să-şi plaseze banii în fondurile mutuale româneşti administrate de Erste.

Cel mai mare fond este BCR Monetar, care are active de 1,57 mld. lei şi peste 62.000 de clienţi. Purcărea îl înlocuieşte pe Nicolae Albu, 36 de ani, care acum o lună a plecat la Ministerul Finanţelor pentru a deveni şeful de cabinet al directorului Trezoriei statului, Cristian Sporiş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO