Burse - Fonduri mutuale

La ce multipli se tranzacţionează Chimcomplex, companie care anul acesta a multiplicat de nouă ori banii investitorilor, şi ce spun brokerii

La ce multipli se tranzacţionează Chimcomplex, companie...

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

04.11.2021, 07:21 1923

♦ Compania controlată de Ştefan Vuza şi-a dublat afacerile la 1,7 mld. lei şi a trecut pe profit net de 422 mil. lei în primele nouă luni din 2021 ♦ Acţiunile CHOB au crescut cu 810% în acest an la BVB, adică le-au adus investitorilor o multiplicare de peste nouă ori a investiţiei ♦ Compania a primit recent aprobarea acţionarilor pentru transferul pe piaţa principală a BVB.

Chimcomplex (simbol bursier CHOB), com­panie care deţine platformele Olt­chim (Vâlcea) şi Borzeşti, se tranzacţionează în momentul de faţă la un Price-to-Earnings Ratio (PER - preţ pe acţiune raportat la câştigul pe acţiune) de 9,76, un Price-to-Sales (PS - preţ pe acţiune raportat la vânzări pe acţiune) de 2,59 şi EV/EBITDA (valoarea com­paniei raportată la veniturile com­paniei înainte de taxe şi im­­pozite) de 7,88, potrivit da­te­lor TradeVille şi calculelor ZF.

Datele de la BVB arată că acţiunile CHOB s-au apreciat cu 810% de la începutul acestui an, adică au adus acţionarilor o multiplicare de peste nouă ori a banilor plasaţi, tranzacţiile în această perioadă ridicându-se la 18,8 mil. lei. „Creşterea pe care au înregistrat-o acţiunile CHOB părea să fie doar ca urmare a hype-ului creat în urma cumpărărilor pe care le-a făcut preşedintele Vuza şi ca urmare a articolelor apă­rute în presă. Ulterior însă, vedem că societatea li­vrează rezultate foarte bune în ulti­mele trimestre şi putem spu­ne că evoluţia specta­culoasă pe care au avut-o acţiunile CHOB este funda­mentată. De altfel, dacă ne uităm pe multipli, putem spu­ne că acţiunea are încă po­tenţial de creştere, iar faptul că socie­tatea a început să folosească tot mai mult instru­mentele pe care le oferă bursa nu poate fi decât un factor pozitiv. Este cea mai mare companie de pe piaţa AeRO în termeni de capi­talizare, însă peste multe com­­panii de pe piaţa prin­cipală şi chiar din indicele BET“, spune Antonio Oro­ian, broker al Goldring, pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO