Burse - Fonduri mutuale

La două săptămâni de la listarea Corteva la New York, eveniment la care a luat parte şi ZF, acţiunile companiei au plus 1,5%. La Bucureşti, BET are minus 1%

Listarea Corteva la New York, 3 iunie 2019. În dreapta Jim Collins, CEO Corteva, iar lângă acesta este Jim Byrne, managing director al NYSE.

Listarea Corteva la New York, 3 iunie 2019. În dreapta Jim Collins, CEO Corteva, iar lângă acesta este Jim Byrne, managing director al NYSE.

Autor: Liviu Popescu

18.06.2019, 00:04 290

Pe 3 iunie 2019 au intrat la tranzacţionare la New York acţiunile Corteva (CTVA), lider pe piaţa seminţelor şi a protecţiei plantelor agricole, cu operaţiuni şi în România, iar în prezent acţiunile acesteia au plus 1,5%, potrivit datelor NYSE. Pe de altă parte, la Bucureşti, indicele principal BET a scăzut cu 1% în ultimele două săptămâni în timp ce indicele BET-TR, cel al dividendelor, are plus 3%, potrivit datelor BVB. Ziarul Financiar a fost singura publicaţie din România prezentă la evenimentul de listare a companiei Corteva la New York. În prima şedinţă ca o companie publică, Corteva a strâns tranzacţii de 476 milioane de dolari. Compania are o capitalizare de circa 19 miliarde de dolari. Chiar şi investitori din România, precum administratori ai fondurilor mutuale, au acţiuni la Corteva. La 1 iunie 2019 s-a încheiat distribuţia acţiunilor Corteva în urma procesului de listare prin splitare, fiecare acţionar DowDuPont primind câte o acţiune Corteva pentru fiecare 3 acţiuni DowDuPont pe care le deţinea la data încheierii activităţii, pe 24 mai 2019. Pe de altă parte, acţiunile DowDuPont au scăzut cu 1,4% din 3 iunie 2019 încoace. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO