La o lună de la publicarea rezultatelor financiare, acţiunea OMV Petrom a crescut cu 7,02%

17 mar 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Valoarea de piaţă a companiei petroliere OMV Petrom (SNP) a crescut cu 7%, până la 17,2 miliarde lei (3,78 miliarde euro), în urma derulării unor tranzacţii în valoare de 77,5 milioane lei. OMV Petrom (SNP) a raportat un profit de 1,043 miliarde lei în 2016, faţă de o pierdere de 676 milioane lei anul precedent.

În aceeaşi perioadă, titlurile companiei petroliere maghiare MOL, listată pe bursa de la Budapesta, au crescut cu peste 2%, până la o capitalizare bursieră de 4 miliarde euro, în vreme ce valoarea de piaţă a OMV, listată la Viena, a crescut cu aproximativ 10%, până la 11,87 miliarde euro, după ce în ultimele 12 luni aprecierea companiei austriece este de aproape 50%. De la începutul acestui an, acţiunile companiei petroliere OMV Petrom au crescut cu peste 16%, peste randamentul indicelui BET în aceeaşi perioadă, a cărui apreciere este de aproximativ 12%.

Accelerarea producţiei din partea industriei de şist americane, alimentată de preţurile în plină de creştere din a doua jumătate a anului 2016, şi mărirea surprinzătoare a producţiei din partea Arabiei Saudite, membru de bază al OPEC, au dus la scăderea cotaţiei petrolului cu 11% în acest an. Cu toate acestea, faţă de nivelul la care se tranzacţiona barilul în aceeaşi perioadă a anului trecut, preţul aurului negru a crescut cu peste 16%. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.03.2017

 
Cuvinte cheie:
acţiuni
, OMV Petrom
, rezultate financiare
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide