Burse - Fonduri mutuale

Lafarge Ciment îşi asigură controlul la Agregate Betoane cu 5,6 milioane de lei

Lafarge Ciment îşi asigură controlul la Agregate...

Autor: Ioana Tudor

09.07.2014, 00:00 219
Lafarge Ciment, principala companie prin care grupul francez Lafarge este prezent pe piaţa locală, a cumpărat 10,3% din acţiunile Lafarge Agregate Betoane (AGEM), unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii listaţi pe bursă, pentru 5,6 mil. lei de la SIF Muntenia (SIF4). Cele 619.148 de acţiuni AGEM care au făcut obiectul tranzacţiei au fost achiziţionate de Lafarge Ciment la 9,08 lei/titlu, potrivit unei notificări publicate pe site-ul bursei de la Bucureşti. Francezii de la Lafarge vor să vândă activele din România pentru a putea fuziona cu grupul elveţian Holcim, întrucât prin fuziune cele două grupuri ar avea poziţie dominantă. Lafarge deţine două fabrici de ciment, la Medgidia (judeţul Constanţa) şi la Hoghiz (judeţul Braşov), şi o staţie de măcinare la Târgu-Jiu.
 
Lafarge Agregate Betoane şi-a crescut pierderile anul trecut până la 32,5 mil. lei, de la un rezultat negativ de 29,2 mil. lei în 2012. SIF Muntenia era singurul acţionar minoritar cu o deţinere mai mare de 5% din companie. Alte 5% din capitalul companiei sunt deţinute de investitorii pe bursă. Cel mai probabil compania va fi delistată de la bursă. În acest an, investitorii au făcut doar două tranzacţii cu acţiunile Lafarge Agregate Betoane, tranzacţionate pe piaţa RASDAQ. La preţul din tranzacţia cu SIF Muntenia, compania este evaluată la 54,5 mil. lei (12,4 mil. euro). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO