Burse - Fonduri mutuale

Pe lângă Wirecard, NN Pensii avea la final de 2019 un alt procesator de plăţi în portofoliul Pilon II, compania olandeză Adyen, investiţie de 91 mil. lei. Aceasta şi Wirecard erau cele mai mari investiţii străine ale fondului de pensii Pilon II

Pe lângă Wirecard, NN Pensii avea la final de 2019 un...

Autor: Liviu Popescu

03.08.2020, 17:35 484

♦ De la începutul anului 2019 şi până în prezent, acţiunile Adyen au urcat la bursa de la Amsterdam de la 731 euro la 1.380 de euro, adică s-au dublat l În ultimele 12 luni acţiunile s-au apreciat de la 687 de euro l Compania are 42 mld. euro capitalizare.

Cele mai mari investiţii în acţiuni listate pe o altă bursă decât cea de la Bucureşti ale fondului de pensii private NN Pensii erau la finalul anului 2019 la procesatorul german de plăţi Wirecard (129,7 milioane de lei) şi la procesatorul olandez de plăţi Adyen (91 milioane de lei), arată datele din cel mai recent raport detaliat al investiţiilor NN, publicat pe site-ul administratorului. Pe locul trei se poziţiona Eurofins Scientific, companie care oferă servicii de testare pentru industria farmaceutică, alimentară, de mediu, cu o investiţie de 90,5 mil. lei.

Potrivit informaţiilor agregate de ZF din rapoartele semestriale ale investiţiilor NN Pensii, plasamentul la Adyen, o companie care în prezent are o capitalizare de 42 miliarde de euro, apare pentru prima oară în S2/2019. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO