Burse - Fonduri mutuale

Lanţul de bijuterii Teilor a obţinut o linie de credit şi un credit de investiţii în valoare totală de 8,47 milioane de euro de la EximBank, pentru achiziţia de stocuri şi amenajarea magazinelor care vor fi deschise în nouă ţări europene

Lanţul de bijuterii Teilor a obţinut o linie de credit...

Autor: Roxana Rosu

16.11.2021, 10:15 264

Lanţul de bijuterii Teilor a obţinut o linie de credit şi un credit de investiţii  în valoare totală de 8,47 milioane de euro de la EximBank, fondurile urmând să fie folosite pentru chiziţia de stocuri şi amenajarea magazinelor pe care compania  le va deschide în străinătate.

„Liniile de credit obţinute din partea EximBank ne vor sprijini în demersurile de extindere ale brandului TEILOR într-un ritm accelerat. Ne dorim să construim un brand românesc puternic peste hotare şi să livrăm rezultatele de creştere promise tuturor părţilor implicate în povestea TEILOR. Liniile de credit acordate de EximBank şi garantate de statul român vin în completarea finanţării pe care urmărim să o atragem de la investitorii de pe piaţa de capital locală. Ne aflăm într-un moment favorabil pentru afacerea noastră şi vrem să valorificăm la maximum oportunităţile pe care le avem la dispoziţie,” a declarat Willy Dicu, CEO Teilor.   

Din suma totală, 5 milioane euro reprezintă o linie de credit dedicată achiziţiei de stocuri de bijuterii şi a fost acordată companiei pentru o perioadă de 24 de luni. Restul sumei, 3,38 milioane euro, constituie un credit de investiţii şi a fost acordat companiei pentru o perioadă de 72 de luni.

Alături de produsele de creditare, EximBank a emis şi garanţii de stat care acoperă în proporţie de 70% linia de credit şi 80% din creditul de investiţii. Creditul de investiţii va fi utilizat conform planului de investiţii finanţat, în cadrul programului de expansiune la nivel european şi cuprinde un număr de 17 magazine, ce se vor deschide în perioada 2021 – 2022, în nouă ţări europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO