Burse - Fonduri mutuale

Lanţul de bijuterii Teilor, cu bonduri la Bursa de Valori Bucureşti, îl numeşte preşedinte al Consiliului de Administraţie pe Mircea Varga, fost executiv în cadrul Grupului Ţiriac

Lanţul de bijuterii Teilor, cu bonduri la Bursa de...

Autor: Cristina Bellu

02.06.2022, 09:37 1136

Grupul de companii TEILOR Holding, cu obligaţiuni listate pe piaţa de capital de la Bucureşti, anunţă numirea lui Mircea Varga în rolul de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al holdingului.

Boardul este completat de Florin Enache, fondatorul business-ului şi Narcis Stan, Director Executiv al companiei de intermediere financiară Invest Intermed GF IFN şi Teilor Invest Exchange, societăţi care fac parte din holding alături de lanţul de magazine de bijuterii de lux TEILOR, arată datele transmise de oficialii companiei.

Potrivit acestora, mandatele celor trei membri expiră în septembrie 2023.

Mircea Varga este un executiv cu o experienţă profesională de peste 26 de ani în multinaţionale şi companii locale din diverse industrii, precum PwC România şi Ţiriac Group.

În ultimii doi ani, Mircea Varga s-a concentrat pe acordarea de consultanţă de specialitate către companii care vizează transformarea organizaţională şi creşterea profitabilităţii. Anterior numirii în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al TEILOR Holding, Mircea Varga a fost membru independent în cadrul consiliului, fiind responsabil de coordonarea întregului proces de listare a obligaţiunilor corporative ale holdingului pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti la finalul anului trecut.

Începând cu luna aprilie a acestui an, Mircea Varga este membru şi în Consiliul de Administraţie al Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a BVB.

“TEILOR Holding se află într-o etapă de dezvoltare accelerată, atât în Romania, cât şi la nivel european, datorită capitalului atras la finalul anului trecut prin emiterea şi listarea obligaţiunilor holdingului la Bursa de Valori Bucureşti. Ne propunem ca în următorii ani să creştem indicatorii de business la nivelul tuturor companiilor din grup prin extinderea afacerilor şi să transformăm TEILOR Holding într-un jucător semnificativ în domeniile sale de activitate, la nivel european,” spune Mircea Varga.

În 2021, TEILOR Holding a înregistrat o cifră de afaceri combinată la nivelul celor trei entităţi ale Grupului de 282,7 milioane de lei, în creştere cu 47% faţă de anul 2020, EBITDA de 45,3 milioane de lei, o apreciere de 10% comparativ cu 2020 şi un profit net de 26,7 milioane de lei, o scădere de 13%.

La nivelul celor trei entităţi, în 2021, lanţul de magazine de bijuterii de lux, TEILOR a înregistrat o cifră de afaceri 231,5 milioane de lei, o creştere cu 65% faţă de anul 2020, o EBITDA de 33,3 milioane de lei, o majorare cu 46% şi un profit net de 19,8 milioane de lei, în creştere cu 17% comparativ cu anul anterior.

Compania de intermediere financiară, Invest Intermed GF IFN a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 46,8 milioane de lei, o creştere cu 3%, iar cea de-a treia entitate din cadrul holdingului, Teilor Invest Exchange a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 13,5 milioane de lei, o creştere cu 38% comparativ cu anul 2020 şi un profit net de 4,5 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO