Burse - Fonduri mutuale

Lanţul de bijuterii TEILOR, cu bonduri la BVB, deschide al treilea magazin pe piaţa din Ungaria şi ajunge la 62 de unităţi în regiunea Europa Centrală şi de Est

Autor: Cristina Bellu

09.08.2022, 10:13 244

TEILOR, lanţul de magazine de bijuterii de lux, cu obligaţiuni listate la Bursa de la Bucureşti, îşi continuă expansiunea în Ungaria prin deschiderea celui de-al treilea magazin în Budapesta şi ajunge la o reţea de 62 de unităţi, în cinci ţări din Europa Centrală şi de Est.

„Vom continua să explorăm noi posibilităţi de extindere a lanţului TEILOR, inclusiv în Ungaria, unde avem în plan deschiderea unor magazine şi în afara Budapestei,” spune Willy Dicu, CEO al TEILOR.

Unitatea din Budapesta se află localizată în proiectul de retail Arena Mall, ocupă o suprafaţă de 104 mp, şi este gestionată de patru angajaţi.

Portofoliul de produse include o selecţie de brăţări cu pietre preţioase, printre care diamante, rubine, safire, smaralde şi tanzanite, inclusiv o brăţară Tennis cu o valoare de peste 25.000 de euro, precum şi un inel fluture în valoare de peste 10.000 de euro, potrivit informaţiilor transmise marţi de oficialii companiei.

Deschiderea celui de-al treilea magazin din Ungaria face parte din procesul de expansiune internaţională vizat de TEILOR, pentru care compania a bugetat în acest an investiţii de 27 de milioane de lei.

De altfel, unitatea din Budapesta este al şaselea magazin deschis de TEILOR în acest an, după cele trei din România – în Colosseum Mall din Bucureşti, Iulius Mall din Iaşi şi Piatra Neamţ Shopping City – şi cele din Europa Centrală – din Polonia, în centrul comercial Posnania din Poznan şi din Cehia, în centrul comercial Westfield Chodov din Praga.

Până la finalul acestui an, compania vizează inaugurarea altor două magazine, astfel că reţeua companiei va atinge 64 de magazine, dintre care 51 de magazine în România şi 13 magazine operate în Polonia, Ungaria, Bulgaria şi Cehia.

Pe lângă magazinele fizice, TEILOR operează, în prezent, cinci platforme online – teilor.com, teilor.ro, teilor.hu, teilor.bg şi teilor.pl.

Anul trecut, TEILOR a înregistrat o cifră de afaceri de 231,5 milioane de lei, în creştere cu 65% faţă de o cifră de afaceri de 140,4 milioane de lei înregistrată în 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO