Burse - Fonduri mutuale

Lanţul de magazine agricole Agroland, cu obligaţiuni de 8 mil. lei la bursă, convoacă AGA pentru transformarea subsidiarei Agroland Agribusiness în societate pe acţiuni. Urmează o emisiune de acţiuni şi alta de obligaţiuni de până la 20 mil. lei. Tradeville, intermediar

Lanţul de magazine agricole Agroland, cu obligaţiuni de...

Autor: Tibi Oprea

11.02.2021, 16:16 830

Agroland Business System, societate care deţine cea mai extinsă reţea de magazine agricole din România, controlată de omul de afaceri Horia Cardoş, a convocat adunarea generală extraordinară a acţionarilor (AGOA) pentru a aproba transformarea Agroland Agribusiness din societate cu răspundere limitată în societate pe acţiuni, potrivit unui raport publicat la bursa de la Bucureşti.

De asemenea, alte puncte pe ordinea de zi se referă la majorarea capitalului social al Agroland Agribusiness cu 22.500 de lei, până la 112.500 de lei, cu scopul de a oferi spre subscriere noile acţiuni în cadrul unei oferte de vânzare prin metoda plasamentului privat (o ofertă adresată unui număr mai mic de 150 de persoane fizice sau juridice, altele decât investitori calificaţi, pe stat membru al UE) şi efectuarea demersurilor necesare privind pregătirea, derularea şi închiderea ofertei de vânzare de acţiuni, inclusiv stabilirea caracteristicilor ofertei, respectiv admiterea la tranzacţionare a acţiunilor.

Pe de altă parte, alte puncte de pe ordinea de zi presupun “emisiunea de către societatea AGROLAND AGRIBUSINESS, după transformarea în societate pe acţiuni, a unor obligaţiuni cu o valoare nominală maximă totală de 20 milioane de lei, cu o dobândă maxim 9% şi cu o scadenţă de minim 3 ani şi maxim 7 ani, în una sau mai multe emisiuni / tranşe, precum şi vânzarea acestora prin metoda plasamentului privat (o ofertă adresată unui număr mai mic de 150 de persoane fizice sau juridice, altele decât investitori calificaţi, pe stat membru al UE)”, respectiv stabilirea detaliilor ofertei şi listarea obligaţiunilor.

Tradeville este brokerul propus pentru intermedierea plasamentelor private de acţiuni şi de obligaţiuni, respectiv pentru admiterea la tranzacţionare a instrumentelor.

Pe de altă parte, într-un raport publicat la BVB, compania menţiona că în aplicarea hotărârii acţionarilor de majorare a capitalului social al Agroland Business System cu suma de 176.559 de lei, până la 1,18 mil. lei, prin emiterea unui număr de 1,77 de milioane de acţiuni noi, ordinare, nominative, în formă dematerializată, cu valoarea nominală de 0,1 lei/acţiune, administratorul unic a emis decizia nr. 1248 din 12 noiembrie 2020 prin care s-a decis derularea în perioada următoare a unei oferte de vânzare de acţiuni, de tipul plasamentului privat (o ofertă adresată unui număr mai mic de 150 de persoane fizice şi juridice, altele decât investitori calificaţi, pe stat membru al UE).

În urma plasamentului privat se urmăreşte atragerea unei sume de aproximativ 7.9 mil. lei. În cazul Închiderii cu succes a ofertei de vânzare de acţiuni, se vor demara activităţile necesare pentru ca acţiunile societăţii să fie listate pe SMT al Bursei de Valori Bucureşti

În prezent, Agroland are circa 250 de magazine tradiţionale cu suprafeţe cuprinse între 50 şi 150 mp. Acestea deservesc 400.000 de clienţi anual.

Agroland Business System a avut afaceri de 121 milioane de lei în S1/2020, cu 18% mai mari faţă de primele şase luni ale anului 2019, şi un profit net de 8,4 milioane lei, în creştere cu 59%, arată datele publicate la Bursă. Compania are listată la Bursa de la Bucureşti o emisiune de obligaţiuni de 8 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO