Burse - Fonduri mutuale

Lăptăria cu Caimac, capitalizare de 99 mil. lei în prima şedinţă de tranzacţionare. Cocan, manager companie: Vrem să ieşim la export

Lăptăria cu Caimac, capitalizare de 99 mil. lei în...

Autor: Liviu Popescu

24.05.2021, 08:40 647

„Bursa poate să facă pentru noi ceea ce nu poate să facă banca de exemplu, iar în cazul nostru parti­cular nici fondurile de investiţii“, spune Adrian Cocan, manager de proiect al Lăptăriei cu Caimac, în prima şedinţă de tranzacţionare cu acţiuni Agroserv Măriuţa (MILK) – compania din spatele produselor care se găsesc la rafturile unor magazine precum Mega Image, Cora, Auchan, Carrefour.

Cu o emisiune de obligaţiuni de 3 mil. euro (15 mil. lei) listată în decembrie 2020, ieri a venit rândul intrării la tranzacţionare a acţiunilor Agroserv Măriuţa. Prima şedinţă de tranzacţionare cu acţiuni, din 21 mai 2021, a adus o lichiditate de 6,5 mil. lei, un preţ de 57 de lei pe acţiune, faţă de cel din plasamentul privat de 45 lei pe acţiune şi o valoare de piaţă de 99 mil. lei. Vineri, preţul a fluctuat de la un minim de 55,5 lei la un maxim de 66 lei.

Compania a atras 19 mil. lei în aprilie în urma unui plasament privat derulat prin BT Capital Partners, urmând să deschidă o secţie de spălare sticle şi borcane care să facă parte din sistemul de recuperare şi reutilizare. Aceasta a fost cea mai mare sumă atrasă de pe o companie de pe AeRO în urma unui plasament privat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO