Burse - Fonduri mutuale

Lăptăria cu Caimac vine la bursă: 3 milioane de euro obligaţiuni în toamna anului 2020 şi 30-40% din companie în 2021

Lăptăria cu Caimac vine la bursă: 3 milioane de euro obligaţiuni în toamna anului 2020 şi 30-40% din companie în 2021

Adrian Cocan, general manager al brandului Lăptăria cu Caimac: Listarea de acţiuni se va face după ce realizăm unele investiţii, dar speranţa noastră este că vom fi în zona de şapte cifre în euro. Ne dorim ca în următorii trei ani să investim aproape 16 milioane de euro în mai multe proiecte.

Autor: Liviu Popescu

01.07.2020, 11:00 971

„Nu vrem exit, ci banii pentru investiţii.“

Compania Agroserv Măriuţa, producător de lactate şi deţinător al brandului Lăptăria cu Caimac, intenţionează ca în toamna anului 2020 să se finanţeze cu 3 milioane de euro de la bursă printr-o emisiune de obligaţiuni, iar ulterior să listeze un pachet de 30-40% din acţiuni ca parte a unui plan de investiţii. 

Agroserv Măriuţa este o companie cu activitate integrată, adică fermă de câmp – pe care exploatează 3.000 de hectare de teren agricol cultivat cu cereale şi plante oleagionase, fermă de vaci – efectiv de aproximativ 2.800 de capete, şi producător de lactate. 

Astfel, Agroserv Măriuţa pregăteşte o emisiune de obligaţiuni pe patru ani deno­minată în euro, ca parte a unui plan de investiţii de 16 mil. euro, iar reprezentanţii companiei spun că în funcţie de condiţiile pieţei vor lista şi acţiuni la bursa românească, adică circa 30-40% din capitalul social al companiei. „Ne dorim ca în următorii trei ani să investim aproape 16 milioane de euro în mai multe proiecte. Cel mai mare este cel de recuperare şi refolosire ambalaje, atât sticle cât şi borcane, un proiect de 9 milioane de euro. Prima etapă a acestui proiect este finanţarea printr-o emisiune de obligaţiuni pe care ne-o dorim listată în această toamnă. O să fie în jur de 3 milioane de euro şi vrem cândva anul viitor, în funcţie de condiţiile pieţei, să ne listăm cu acţiuni, probabil un free float de 30-40% din companie“, spune Adrian Cocan, general manager al brandului Lăptăria cu Caimac, în cadrul webminarului BVB „De ce am ales BVB?“.

Agroserv Măriuţa SRL este o companie din judeţul Ialomiţa care, potrivit celor mai recente date de la Ministerul de Finanţe, cele aferente anului 2018, a avut afaceri de 36 mil. lei cu un profit de 2,4 mil. lei. În ultimii 13 ani, compania nu a înregistrat pierderi, arată datele agregate de ZF.

 
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO