Burse - Fonduri mutuale

Lazăr, RCI: Am câştigat mulţi investitori noi cu oferta Romgaz. Nu trebuie să îi dezamăgim

Lazăr, RCI: Am câştigat mulţi investitori noi cu...

Autor: Roxana Pricop

25.11.2013, 00:07 682
Oferta Romgaz a atras mulţi investitori străini, printre care se numără nume mari din industria administrării de investiţii, şi a crescut vizibilitatea pieţei locale de capital în lume.
 
 
Pasul următorul este ca piaţa de capital să devină cât mai accesibilă pentru a nu-i dez­amă­gi pe nou-veniţii, spune Mihai Lazăr, direc­to­rul de vânzări din cadrul casei de bro­keraj Raiffeisen Capital & Investment (RCI).
 
Statul român a atras 391 mil.eu­ro din vânzarea a 15% din acţiunile Romgaz, cel mai mare producător de ga­ze din regiune. Două treimi din această sumă au provenit de la investitorii de pe bursa românească, iar o treime a pro­ve­nit de la investitorii de pe bursa de la Lon­dra care au subscris la ofertă prin in­ter­mediul unor instrumente financiare nu­mite Global Depositary Receipts (GDR).
 
Casa de brokeraj Raiffeisen Capi­tal&Investment, al doilea cel mai mare broker de pe piaţa locală, a făcut parte din consorţiul de intermediere a ofertei Romgaz, condus de Goldman Sachs şi Erste, alături de BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO