Burse - Fonduri mutuale

Libra Internet Bank atrage 4,2 milioane euro de la investitori. Obligaţiunile au valoarea nominală de 500 de euro şi o dobândă de 5%, plătibilă semestrial

Libra Internet Bank atrage 4,2 milioane euro de la...

Autor: Roxana Rosu

25.03.2020, 00:01 882

Libra Bank a închis emisiunea de obligaţiuni lansată pe 17 martie şi a reuşit să atragă de la investitori suma de 4,29 milioane euro. Rezultatul a fost afectat de situaţia de pe pieţele financiare mondiale, în condiţiile în care zeci companii şi-au amânat emisiunile de acţiuni sau de obligaţiuni.

Obligaţiunile emise de bancă au valoarea nominală de 500 de euro, o dobândă de 5% plătibilă semestrial şi scadenţa la 10 ani.

Fondurile au fost colectate într-o săptămână, fiind înregistrate 27 de subscrieri din partea investitorilor, majoritatea prin platforma online. Plasamentul a fost intermediat de brokerii de la Tradeville.

„Mulţumim investitorilor pentru încrederea acordată. Depăşirea pragului de succes şi închiderea subscripţiei înainte de termen, mai ales în această perioadă dificilă la nivel global, întăresc spiritul ambiţios al Libra. Investitorii au apreciat strategia simplă şi clară, faptul că suntem expuşi pe industrii ferite, precum şi paşii decisivi pe care i-am făcut în zona de tehnologie”, a declarat Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

Obligaţiunile aveau o valoare nominală de 10 mil. euro. 

Libra Internet Bank, o instituţie de talie mică din piaţa locală specializată pe nişa profesiilor liberale, are active de peste 6 miliarde de lei, surse atrase de la clientelă de peste 5 mld. lei, o reţea de 55 sucursale şi peste 100.000 de clienţi. Anul trecut banca a raportat un profit net record de peste 100 mil. lei. Pentru 2020, banca deţinută în proporţie de 66,7% de fondul american de investiţii Broadhurst Investments îşi propusese e o creştere de 25% a profitului net.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO