Burse - Fonduri mutuale

Lichidarea Rulmentul, atacata in instanta

12.03.2007, 18:16 14

Societatea de brokeraj Orizont Vest din Oradea, in calitate de actionar minoritar al Rulmentul Brasov, impreuna cu alti actionari ai societatii, solicita in instanta anularea hotararii de lichidare voluntara a producatorului de rulmenti, au precizat reprezentantii companiei.
Orizont Vest contesta modul in care s-a convocat Adunarea Generala a Actionarilor prin care s-a aprobat lichidarea societatii si disponibilizarea a 2.000 de salariati.
Societatea de brokeraj aduce ca argument faptul ca adunarea trebuia aprobata de Consiliul de Administratie (CA) a Rulmentul, si nu direct cum a procedat AVAS. Acesta ar fi putut convoca direct Adunarea Generala numai dupa autorizarea acestui fapt de catre instanta de judecata, daca nu era aprobata de CA, au mai precizat acestia.
De asemenea, actionarul majoritar nu ar fi pus la dispozitia actionarilor cu 5 zile inainte documentele informative cu privire la ordinea de zi a adunarii, asa cum prevede legea.
"AVAS se grabeste sa lichideze societatea si incearca sa sara peste anumite prevederi legale. Mai avem si alte elemente pe care AVAS nu le-a respectat fata de cele pe care le-am contestat, respectiv alte metode de atac precum abuzul in serviciu", a declarat Nicolae Rusu, director al Orizont Vest.
Cu toate acestea, el a precizat faptul ca scopul acestei contestatii nu il reprezinta intarzierea procesului de lichidare, ci solutionarea problemei. AVAS a mai convocat pe 22 februarie Adunarea Generala cu aceeasi ordine de zi prin care se prevede lichidarea, insa administratorii Rulmentul au cererea acestora.
Reprezentantii Orizont Vest au precizat ca producatorul de rulmenti detine o suprafata de peste 45 de hectare in Brasov, unde pretul mediu este de peste 200 de euro pe metru patrat, care ar putea contribui la acoperirea datoriilor acumulate de societate. La acest pret, valoarea terenurilor ar fi de circa 90 mil. euro. La finele anului trecut, Rulmentul avea datorii de circa 76 mil. euro.
"Lichidarea ar putea costa 40-50 de milioane de euro, care include compensatiile salariale, cheltuielile cu lichidarea de circa 10%, precum si evaluarile", este de parere Nicolae Rusu. Oficialii AVAS nu au comentat ieri pozitia Orizont Vest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO