Burse - Fonduri mutuale

Life is Hard încheie primul semestru din 2022 cu un profit net de 1,6 mil. lei, de peste patru ori mai mare faţă de S1/2021, la venituri de 12,4 mil. lei, plus 20%. Acţiunile cresc

Cătălin Chiş, preşedinte şi CEO al Life is Hard

Cătălin Chiş, preşedinte şi CEO al Life is Hard

Autor: Roxana Rosu

31.08.2022, 14:10 430

Life is Hard (LIH), companie de tehnologie listată la BVB, piaţa AeRo, încheie prima jumătate a anului cu afaceri de 12,4 mil. lei, cu 20% mai mare decât perioada similară 2021, şi un profit net de 1,6 mil. lei, în creştere de 335%.

„Ne uităm la prezent şi livrăm constant rezultate: LIFE IS HARD şi-a depăşit în primele 6 luni obiectivele financiare propuse. Deşi 2022 a adus multe provocări din piaţă, compania şi-a crescut lichiditatea, iar numărul acţionarilor LIH este de asemenea în creştere. Ne uităm în acelaşi timp la viitor şi investim în zone de business capabile să asigure rezultate şi impact semnificativ şi pe termen lung: LIFE IS HARD este în construcţie accelerată a noului 24broker, unde integrăm elemente importante de inteligenţă artificială şi competenţe de care industria de asigurări are mare nevoie ca să crească”, menţionează Cătălin Chiş, preşedinte şi CEO al Life is Hard.

Platforma 24Broker este utilizată de către 11.280 de consultanţi în asigurări şi 110 companii de brokeraj. Prin intermediul platformei sunt subscrise 4,6 mld. lei Prime Brute, susţinând 51% din canalul de brokeraj şi 37 % din totalul industriei de asigurări din România, a anunţat compania.

În ceea ce priveşte strategia de dezvoltare a companiilor în care LIH are deţineri, aceasta este concentrată în 2022 pe creşterea accesului la resurse umane (Innobyte), prin utilizarea de noi tehnologii şi platforme e-commerce, respectiv extinderea de capabilităţi (Performia), prin digitalizarea unor procese în contabilitate - ambele demersuri cu impact direct în nivelul de profitabilitate pe termen mediu şi rezultate vizibile în următoarele 18 luni.

Life is Hard are 51 mil. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 32,9% de Ioan-Cătălin Chiş, în proporţie de 31,2% de Active Power Solutions şi în proporţie de 10,25% de Florentina Sbîrnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO