Burse - Fonduri mutuale

Listarea Digi a făcut din luna mai a doua cea mai lichidă din ultimii trei ani

Listarea Digi a făcut din luna mai a doua cea mai...

Autor: Dan Grigore Ivan

02.06.2017, 00:07 762

Listarea companiei telecom Digi, desfăşurată în pe­rioada 28 aprilie - 10 mai, a condus la mărirea considerabilă a lichidităţii de la Bucureşti în luna precedentă, plasând-o astfel pe locul al doilea în ultimii trei ani.

În iunie 2014, lună în care s-a desfăşurat oferta privind listarea Electrica (EL), lichiditatea de la Bucureşti ajunsese la 2,84 mld. lei, în vreme ce în luna mai a acestui an rulajul de la Bucureşti a fost în jurul nivelului de 2,1 mld. lei.

După o lună aprilie definită de expectativa investito­rilor care se pregăteau probabil de oferta Digi, atunci când rulajul ajunsese la 493,4 mil. lei, cea mai mică valoare din au­gust 2016 până atunci, piaţa de la Bucureşti a fost dina­mi­zată luna următoare de compania telecom.

Media zilnică de tranzacţionare a crescut la 11,95 mil. euro, aproximativ 54,25 mil. lei, în vreme ce indicele BET, refe­rinţa bursei bucureştene, a crescut cu 6,5%, cea mai mare creştere din 2017. Capitalizarea bursieră a tuturor compa­ni­ilor listate la Bucureşti a crescut cu 50 mld. lei în ultimul an, un avans de 40%, în linie cu evoluţia indicelui BET în aceeaşi perioadă, a cărui apreciere este de 41,63%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO