Burse - Fonduri mutuale

Listarea Electrica pe bursă a intrat pe ultima sută de metri

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

20.05.2014, 00:07 2737

Pregătirile pentru oferta publică de vânzare de acţiuni derulată de Electrica, companie cu venituri anuale consolidate de peste 5,5 miliarde de lei (1,25 mld. euro), care alimentează cu energie Transilvania şi nordul Munteniei, au intrat pe ultima sută de metri.

Anunţul listării va avea loc în două săptămâni, potrivit lui Gabriel Dumitraşcu, cel care coordonează privatizarea companiei din partea statului. Aşteptările sunt că Electrica va fi cea mai mare ofertă de vânzare de pe piaţa locală de capital, peste cea derulată de Romgaz anul trecut, care a strâns 390 milioane de euro de la investitori.

„Suntem într-o formulă finală cu pregătirile pentru oferta Electrica: se lucrează la prospect, la structura ofertei, la alocările pe tranşe. Vom face anunţul listării Electrica în două săptămâni, până la finalul acestei luni“, a declarat pentru ZF Gabriel Du­mi­traşcu, directorul direcţiei de privatizare din cadrul Depar­tamentului pentru Energie. Data exactă a începerii ofertei nu a fost încă anunţată. Momentul începerii ofertei depinde de cât va dura aprobarea prospectului de ofertă de către ASF, dar şi aprobarea de către Guvern a unei hotărâri prin care sunt stabilite preţul ofertei, alocarea pe tranşe şi restul detaliilor tehnice. Oferta de acţiuni Electrica va începe în termen de 3-4 zile de la momentul aprobării prospectului de ofertă de către ASF, spune Dumitraşcu.

Guvernul şi-a asumat faţă de FMI să listeze la bursă trei companii în acest an: Electrica, CE Oltenia şi Hidro­electrica, „perla coroanei“, care a reintrat în insolvenţă şi care ar putea fi listată abia în 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO