Burse - Fonduri mutuale

Listarea Electrica: prima ofertă cu subscrieri garantate

Dumitru Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital

Dumitru Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital

Autor: Roxana Pricop

26.05.2014, 00:06 1425

Oferta publică de vânzare de acţiuni la Electrica va fi pri­ma ofertă unde micii investitori vor avea subscrierile garan­tate până la o mie de acţiuni. Pragul este considerat insu­fi­cient de brokeri şi investitori având în vedere că la oferta Rom­gaz investitorii de retail au confirmat că dispun de lichi­di­tăţi şi au subscris de 17 ori tranşa de acţiuni care le-a fost alocată.

Oferta publică de vânzare de acţiuni derulată de Elec­trica, companie care alimentează cu energie Transilvania şi nordul Munteniei, va începe pe 10 iunie şi va dura zece zile lu­crătoare, până pe 23 iunie, potrivit unor surse din piaţă. În pre­mieră, statul le va garanta micilor investitori care vor subscrie la ofertă un prag minim de 1.000 de acţiuni, echi­va­len­tul unei sume de circa 3.600 de euro dacă este luată în calcul suma de peste 390 milioane de euro pe care vrea să o strângă statul de la investitori. Oficialii statului au declarat în diverse ocazii că se aşteaptă ca oferta Electrica să fie peste cea derulată de Romgaz în toamna anului trecut, prin care s-au strâns 390 milioane de euro de la investitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO