Burse - Fonduri mutuale

Listarea FP la Londra ar putea ajunge pe masa ASF săptămâna viitoare

Mişu Negriţoiu, preşedintele Auto­rităţii de Supraveghere Financiară

Mişu Negriţoiu, preşedintele Auto­rităţii de Supraveghere Financiară

Autor: Roxana Pricop

21.11.2014, 00:04 423
Mişu Negriţoiu, preşedintele Auto­rităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a anunţat că proiectul de regulament ce va permite listarea secundară a Fondului Proprietatea la bursa din Londra va fi discutat în consiliu săptămâna viitoare.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat pe website-ul propriu pentru dezbatere publică proiectul de regulament privind listarea pe o piaţă din alt stat membru, prin intermediul titlurilor de interes ale acţiunilor admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată din România. Recent, termenul de dezbatere a fost extins până vineri, 21 noiembrie.

„Proiectul de regulament a generat anumite emoţii din partea publicului. În prezent, nu există un consens în piaţă cu privire la acest regulament. Consiliul ASF va discuta proiectul de regulament săptămâna viitoare, luând în calcul toate comentariile pertinente primite de la piaţă“, a spus preşedintele ASF.

WikiZF: Profilul companiei Fondul Proprietatea

Fondul Proprietatea aşteaptă de aproape un an acest proiect de regulament pentru a se putea lista secundar la bursa de la Londra, pe sistemul dedicat fondurilor de investiţii. Listarea fondului va fi o procedură tehnică, nu se vor emite acţiuni noi şi nici nu va exista o ofertă secundară de acţiuni. Fondul se va lista indirect la Londra. Mai exact, listarea se va realiza prin intermediul unor instrumente financiare Depositary Interest (titluri de interes) care au în spate câte o acţiune FP.

Fondul speră astfel să se listeze la Londra în prima jumătate a lunii decembrie, după ce şi-a amânat de mai multe ori termenul-ţintă.

„Avem deja aranjamente cu bursa de la Londra. Săptămâna următoare este aproape ultimul moment pentru obţinerea aprobării (din partea ASF, n.red.). Orice întârziere ar risca să fim nevoiţi să facem listarea în timpul sărbătorilor de Crăciun“, a spus pentru Mediafax Greg Konieczny, managerul FP.

O situaţie în care Fondul Proprietatea s-ar lista chiar înaintea Crăciunului pe piaţa de capital britanică este de evitat, a mai afirmat el. Fondul va avea nevoie de un nou acord din partea acţionarilor dacă listarea secundară nu va avea loc în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO